Torsdagen började med buss till hallen kl 07.45, detta var första dagen då svenska laget skulle upp på mattan och tävla. Onsdagens omgångar var lite försenade, Julias mönstergrupp skulle köras direkt på morgonenen men det blev en del väntan så vid halvelva var det dags. Julia var lottad mot en tjej från Wales i sin seniorpremiär (mötte samma tjej i Thessaloniki 2015). Julia gjorde riktigt bra och kraftfulla mönster men till allas förvåning tilldömdes Walesiskan vinst med 4-1 med jämna siffror från alla domare och Grekland som satte Julia som vinnare (Irland och England var också domare vilka ju så klart satte Wales som vinnare), Julia får nu se fram emot sparring på fredag istället.
Nästa person upp var Julius, han mötte en Bulgar i sin EM premiär, bra insats med felfria fina mönster men Bulgaren var snäppet bättre så det blev förlust men bra och jämna siffror av alla domarna. Sedan var det dags att ta bussen till hotellet för lunch.
Efter lunch var det dags för Axel att göra nypremiär i EM efter ett par års bortavaro pga av sin skada, det var även första gången med II dan och de nya mönstren som detta innebär. Matchen gick mot en Bulgar som var riktigt bra, Axel gjorde en riktigt fin insats med starka mönster men Bulgaren vann med 4-1, Axel blev vinnare hos England och var helt nöjd med denna nypremiär.
Senare under eftermiddagen var det planerat attAmrith och Amal skulle gå upp i sin mönstergrupp, dock rann tiden iväg och dagen tog slut 18.45 precis innan denna grupp skulle starta så fortsättning imorgon som första grupp. En lång dag var slut, coacherna Christian och Rudi med assisterande Håkan var ganska tr
ötta då det var en hel del att hålla reda på med alla förseningar och ändringar i schemat, bra insats.
Dags att ta bussen tillbaka och middag på hotellet med en hel del skratt efter dagens tävlande med Rudi som förste skrattgenerator. Efter maten samlades vi i hotellreceptionen, dit kom även GM Yeo, GM Armstrong och GM Hutchison och hälsade på med en del presenter……