På fredag förmiddag var det så dags för Julia att gå sin match mot Grekland. Kategorin började som bekant redan på torsdagen men då domarna i den aktuella ringen inte riktigt förstod varken matchschemat eller de nya reglerna så blev turordningen i kategorin en annan mot vad det skulle vara vilket missgynnade bl.a NordIrland som också var mycket missnöjda med domarnas insatser i ringen.
Hursomhelst så skulle Julia möta Grekland och var väl förberedd inför matchen. Matchen inleddes och Julia tog ett försiktigt initiativ redan från början men tog över matchen mer och mer. Till våra stora förvåning var det Julia som var drivande i matchen men det var grekiskan som fick poängen… När rond 2 var igång var Julia dominerande ronden genom men fick inte poängen för de saker hon utförde medan grekiskan fick merparten av poängen och i efterhand när vi sett matchen om och om igen på video blir man väldigt förvånad och besviken över att grekiskan vann matchen. Man kan bara spekulera i varför det blev som det blev men det var många länder med oss som tyckte att bedömningarna var helt fel. Julia blev inte helt oväntat mycket besviken på resultatet liksom vi andra blev och att domarna i den aktuella ringen inte kunde sina saker var det inget tvivel om. Min, Teddys, personliga bedömning är att endast De två domarna som agerade center referee kunde sin sak, övriga sju domare hade mer att önska…