Första tävlingsdagen var Onsdag, tidig morgon för att få tag i lottning och schema, normalt sett kommer det ut dagen innan men Inte denna gången, fick tag i en Dropbox där lottningen för första dagen låg. Enligt denna skulle Julia gå mot en tjej från Tajikistan i mönster på förmiddagen. Promenad till hallen ca 20 minuter i soligt och lite friskt väder. Väl i hallen kom en uppdaterad lottning, i denna var Julia lottad mot en ryska, samma tjej hon mötte i EM i Liverpool 2017, denna tjej vann då silver, så ingen drömlottning. De nya reglerna användes så varje tävlande gjorde sitt individuella mönster en och en, sedan det obligatoriska mönstret tillsammans. Julia gjorde bra ifrån sig inga misstag och förmodligen med bäst kraft någonsin, började med ge-beak och sedan toi-gae, tyvärr var dömde domarna till rysk seger men Julia fick riktigt höga poäng och stod sig riktigt bra om man jämförde med andra matcher i gruppen som kom efter. I hela kategorin blev det guld och silver till Nord Korea och brons till ryskan som Julia mötte.