På eftermiddagen var det dags för vår junior Julia att tävla i kategorin -52 kg. Ganska stor kategori med 5 stycken grupper i gruppspelsomgången. Julia blev lottad i en tuff grupp med både Ukraina och Ryssland, dem 2 stora ITF-länderna.

Första gruppspelsmatchen var mot Ukraina. Inledningsvis kände både Julia och ukrainskan på varandra och få poäng togs. Därefter steppade Julia upp och tog ledningen vilket hon höll genom hela matchen, hon fick in 180-graderssparken i båda ronderna. Slutade som vinnare hos alla 4 domare. Skön känsla att besegra en av de stora ITF-länderna.

Denna känsla bevarade hon in i sin andra gruppspelsmatch som hon fick vänta länge på. Denna andra match var mot en rysska, den längsta i hela kategorin. Hennes långa ben gjorde det svårt att komma in på henne. Julia lyckades trots det komma in och bland annatfå in sina 180-graderssparkar. Men rysskan slutade med segern, Julia slutade som grupptvåa. Endast gruppsegrarna gick vidare till slutspel. Rysskan gick sedan till final och slutade som silvermedaljör.