Torsdagen planerades frukost reda kl.06:00 på hotellet för att gå genom listorna med alla berörda och idag var det dags för De som skulle tävla i mönster.

Junioren Felizia som debuterade i ett stort EM var mycket stabil och utförde sina mönster mycket fint men drog dessvärre det korta strået mot spanjorskan som vann.

Nästa på tur var junioren Julia som också gjorde stabila och fina mönster men som dessvärre förlorade mot starka Ryssland som tog silvermedalj i kategorin.

Veteranerna Christian och Coach Teddy var på tur och Teddy var stabil och höll nästan på att vinna men gick bort sig i de sista momenten i det andra mönstret vilket ledde till att England segrade.

Christian däremot gjorde mycket fina mönster men dömdes på något konstigt sätt bort där resultatet blev väldigt konstigt dömt till motståndarens fördel…

Allt kändes lite vemodigt när systrarna Sabina och Yasmin gick upp och tog varsin välförtjänt seger mot sina respektive motståndare men dessvärre förlorade systrarna i sina andra omgångar.

Jimmy stod på tur och gjorde även han stabila mönster men det räckte inte enda fram och Jimmy förlorade tråkigt nog i första omgången…

Axel som är rutinerad vid det här laget i dessa sammanhang gjorde väldigt fina mönster och slog ut Skottland i första omgången men förlorade mot Estland i en mycket konstig poäng situation där domarnas bedömningar hade mer att önska och många nationer inklusive hos oss undrade hur Axel kunde bli utslagen då hans tekniker var både skarpare, mer disitinkta och med mer kraft… Tråkigt och oirättvist…