Söndagens tävlingar drar igång och först ut var Fransisco som fightas i veteran tungviktarna. Första matchen ställs han mot en stadig Lettländare och det blev en tuff fight med mycket boxning men Fransiscos rörlighet betalade bra och han vann. I nästa match mötte han en ryss som också ville boxas mycket och Fransiscos ork tröt och därmed även fantasin att prestera poäng givande tekniker. Så ryssen tog hem matchen men Fransisco gav honom en bra fight. Snyggt jobbat!

Samtidigt som Fransisco gick sin andra match startade Team Sparringen. Det svenska lagen bestående av Dino, Stefanos, Johannes, Håkan och Axel var taggade till tusen. De ställdes mot Italien vars tävlande var kortare men snabba. Lottningen vann Amrith och fick därmed ställa upp första tävlande som blev Johannes och han fick den näst längsta Italienaren mot sig. 2 minuter full fart och Johannes tog hem ronden. 0-2 perfekt start!
Nästa omgång är det Italiens tur att ställa upp och Coach Amrith matchar Stefanos. Efter utebliven individuell sparring är Stefanos som ett yrväder i ringen men han lyckas inte komma åt den snabbare italienaren som lyckas kontra sig till rondvinst. 2-2.
3:e ronden och Almedin går upp. Tuff och jämn rond där Almedin inte får poäng utdelning från domarna på annars tydliga poäng och ronden slutar oavgjort. 3-3.
4:e ronden och det är Håkans tur. Han ställs mot den största Italienaren som långsam men lyckas hålla sig på anstånd och kontra in poäng och Håkan kommer inte åt honom. Frustrerande och Italiensk vinst och 5-3.
5:e och sista ronden Axel debuterar i Senior sparring och möter en likvärdig motståndare. Bra och jämn fight som italienaren vinner med några poäng och tyvärr förlust för det svenska teamet. Men den laganda och energi som teamet utstrålade var helt enastående och alla hade grymt kul i ringen och med hela svenska klacken i ryggen gjorde allt till en fantastisk upplevelse som vi alla tar med oss. Det är en vinst som heter duga.


Sedan var det sista man ut och Johans veteran sparring. Tyvärr, än en gång, ställde arrangörernas informationsmissar till det då felaktig information på stora tavlan gör att vi missar att Johans kategori startar på ring 5 och plötsligt ropas Johans namn upp och han ska in i ringen.
Så återigen, helt oförberedd, får han kasta på sig dräkt och skydd och springa in i ringen och köra direkt. Med sådan start är det svårt att prestera men gjorde trots allt en mycket bra match mot en grek som dessutom hade hela arenas grekiska klack i ryggen. Mycket starkt jobbat av Johan! Riktigt synd om Johan att råka ut för detta.