Och det blev silver för Håkan i 5 Dan mönster efter att förlorat mot Irland i finalen.

Dagen startade något kaotiskt då det inte fanns bussar för alla att åka till arenan så många fick stå och vänta på dem att komma tillbaka. Julia som skulle tävla först kl 9:30 fick nypa en tidigare buss för att hinna förbereda sig.

Tävlingarna kom igång ca 30min sent men flöt sedan på i snabb takt.

Julia gjorde jättebra mönster men förlorade första matchen med minsta möjliga marginal.

Direkt efter lunch var det Dinos tur. Han gjorde bra förstamönster men nervositeten ställde till det i det andra då han missuppfattade vilket mönster han skulle göra så blev det fel. Men kanon jobbat.

Strax därefter var det Axel som gick in i ringen. Han gjorde fantastiskt bra mönster och vann 1:a och 2:a matchen och vi var många som tyckte att han även skulle vunnit kvartsfinalen men domarna hade en annan mening. Stark insats av Axel.

Håkans Tul kategori hade plötsligt blivit tidigarelagt med ca 1,5 timme och en annan ring än utsagt. Så mitt i uppladdningen blev det dags att köra. Men det gick ju bra ändå 🙂

Strax därefter gick Sabina upp. Hon gjorde också bra mönster men förlorade med ett par poäng.

När vi sedan alla trodde att vi tävlat färdigt för Sveriges del den kvällen hade man plötsligt flyttat Johans Tul kategori som skulle gått på fredag morgon till … nu!
Helt oförberedd och utan dräkt fick han skrapa ihop en dräkt från övriga deltagare, byta om, 30 sec uppvärmning, sedan rakt ut till ringen och tävla. Trots det vann Johan första matchen med väldigt bra mönster men förlorade sedan andra mot en mer stabil ryss. En heroisk insats av Johan.

Efter tävlingarnas avslut var det invigningsceremoni där alla länder marscherade in och ställde upp med domarna, efterföljande tal med höga herrar och arrangörer. Därefter blev det grekisk dans där alla fick vara med.

Imorgon är det bara Julia som skall upp och sparras enligt schemat men eftersom de tydligen kan kasta om hur som helst får vi alla stå standby.