Dag 5 på vistelsen var det dags för sparringen att komma igång och först ut att tävla var Axel. Axel mötte Ryssland som tillhör de svåra nationerna att möta och ryssen fick jobba hårt mot Axel men drog dessvärre det längre strået och vann mot Axel. Det var en mycket hård fysisk match och Axel imponerade stort mot ryssen.

Eftersom det var premiär för Julia var vi alla lite nervösa hur hon skulle klara det men jag kan intyga att hennes inställning till att tävla skrämde även mig…eller framförallt mig… Med fullt fokus i blicken inför tävlingen gick hon upp och gjorde en mycket bra match mot ryskan och med dessa erfarenheter i bagaget tror jag vi kommer se medaljer om hennes hals inom kort i internationella sammanhang. Julia var också väldigt tydlig med hur jag fick snusa när jag coachade henne…… smiley. Julia förlorade matchen marginellt och det var lite synd.