Dag 4 var det så dags för tävlingar i mönster och det blev juniorerna Julia och Axel som tävlade på förmiddagen medan Håkan fick vänta till eftermiddagen innan han gick upp. Christian som också skulle tävla fick dessvärre lämna WO pga sitt skadade knä vilket var plågsamt ur flera perspektiv. Dels för smärtan i sitt knä men även att vara på plats för att tävla men istället bara få titta på tävlingarna…

Julia som det dessutom var premiär för i EM sammanhang var först ut att tävla. Julia gjorde fina mönster men gick dessvärre inte vidare.

Näste man på tur var Axel som också gjorde mycket fina mönster och vann första omgången men gick därefter inte heller vidare då marginalerna är så små för att vinna.

Sist ut var Håkan som också gjorde mycket fina mönster MEN som gjorde två tuffa mönster, Moon-Moo tul och Juche tul. Bägge dessa mönster är väldigt krävande men Håkan gjorde det mycket bra. Dessvärre gick inte Håkan vidare ur första omgången.