Dag 3 inleddes med frukost i vanlig ordning kl.07:00 följt av en timmes vila innan landslaget tog ett träningspass i Shotokans lokaler i anslutning till hotellet.

Sista finslipningarna på deltagarnas mönster och nu märker man att spänningen stiger då deltagarna emellanåt gör små misstag som De inte gör annars.

Efter lunch var det dags för Teddy, Christian och Håkan att åka till tävlngsarenan, ca 30 min bort, för att delta på coachmötet och ta del av information inför tävlingarna. Nytt för i år är ett vidareutvecklat elektroniskt tävlingssystem som det är premiär på imorgon men som vid demonstrationen på coachmötet visade på många fördelar utifrån de tävlingsregler vår organisation tillfört.

Lottningen för morgondagen är ännu inte klar och kommer förmodligen inte delges oss förrän när vi kommer till arenan imorgon bitti MEN vi vet att alla som tävlar i mönster tävlar imorgon, dvs Julia, Axel, Håkan och Christian.

Julia och Axel tävlar på förmiddagen medan Håkan och eventuellt Christian tävlar efter lunch. Det ser mörkt ut för Christians del pga hans skadade knä men vi avvaktar tills imorgon innan vi tar ett defintivt beslut.

Klockan 19:25, ca 25 minuter försenat, började så öppningsceremonin och arrangören bad alla länder att skicka tre deltagare från respektive landslag att delta i ceremonin och marschera in på arenan. Coach Teddy valde Julia, Håkan och Tommy till att delta i paraden.

Imorgon börjar det och det är 28 länder från Europa som tävlar och totalt ca 670 deltagare som ska slåss om medaljerna.

Vårt stora problem i tävlingen är att vi åker hem på söndag och dessvärre har arrangören för första gången förlagt veteransparringen även på söndag vilket i värsta fall betyder att Tommy och Christian missar sina chanser att delta. Christian kommer inte att sparras på söndag ände pga av sina knäskada och det beslutet är redan taget men Tommy kan missa sin match.

Coach Teddy gjorde en specialförfrågan om ändring i programmet så att Tommys grupp tävlar på lördag istället för söndag men det beskedet får vi först imorgon, torsdag. Nu håller vi alla tummar vi kan för att det ska gå vägen.

Till vår stora glädje kom några supportrar från GBG och gjorde oss sällskap här i Italien och De planerar att kolla in lite matcher samt heja på det svenska landslaget.

Pga svajig uppkoppling är det svårt att ladda upp bilder på bloggen men vi gör ett nytt försök imorgon.