Det är med stor stolthet jag efter VM:ets andra dag kan konstatera att Sverige kammat hem ännu ett VM-Brons genom Rudolf i veteransparringen!!!

Lottningen var ganska tight på morgonen och det fanns stor risk för att Rudolfs och Christians match skulle krocka vilket gjorde att jag bad Mats vara beredd på att hoppa in som Coach för Christian med jag coachade Rudolf.

Rudolf var först ut och som av en händelse var det i Senior Master Yeos ring… Rudolf gjorde mycket bra ifrån sig i sina matcher då han var både framåt och tog kommandot direkt i matcherna vilket var vår taktik inför matcherna. På landslagsträningarna har vi kört taktisk sparring vilket bl.a innebar att gå för fullt i de första 15-20 sekunderna så man får motståndaren ur balans och det betalade sig.

Rudolf föll dessvärre mot bulgaren som är tvåfaldig världsmästare och trefaldig Europamästare. Tilläggas ska att bulgaren är över 2 meter hög och väger strax över 100kg men Rudolf gav honom en bra match. Dessvärre höll det inte hela vägen den här gången. Eftersom tävlingarna inte hanns med på slutet flyttas prisutdelningen till imorgon lördag då Ni får se Rudolfs medalj